Tot zin komen 55+ (VOL)

3 juli 2023 - 7 juli 2023

Ben je 55 jaar of ouder en denk je na over hoe je de komende jaren invulling wilt geven aan werk en leven? Dan is deze week iets voor jou. Een week van vijf aaneengesloten dagen brengt een individueel bezinningsproces op gang. Er is ruimte, verbinding en ontmoeting om contact te maken met waar het jou werkelijk om gaat en wat nodig is om (nieuwe) richting te bepalen.

Lees reacties »

Download PDF met alle informatie »

Aanmelden

Er is geen plek meer. Wil je meer weten of heb je een vraag? Stuur dan een bericht naar vanbeekmarinka@gmail.com.

Reviews

Cissie

Ik heb een prachtige week gehad bij “Tot Zin Komen” en geniet nog steeds na van de bijeenkomsten, de wandelingen en het gezamenlijk ontbijten in de keuken. Marinka heeft me geholpen om tot rust te komen en meer inzicht te krijgen in hoe ik mijn toekomst op een ander manier kan ontwerpen. Ik voel me geïnspireerd om mijn plannen  met nieuwe energie aan te pakken.

Als 60-jarige met volop plannen voor de toekomst, maar zonder de kans om ze te realiseren, besloot ik deel te nemen aan de “Tot Zin Komen” week met Marinka. Het was tijd om stil te staan bij de belemmeringen die mij tegenhielden. Elk jaar geef ik mezelf een week cadeau, waarin ik niets hoef te doen behalve voor mezelf zorgen. In alle rust, op mijn eigen tempo, omringd door een prachtige groene omgeving. En deze week was een mooi cadeau aan mezelf.

Vanaf het moment dat ik bij Marinka aankwam, merkte ik dat ze wist wat ze deed. De warme ontvangst en de speelse kennismakingsoefeningen zorgden ervoor dat ik me snel op mijn gemak voelde in de groep. Marinka zorgde ervoor dat ik niet onzichtbaar werd in de groep en dat er twee uur lang volledige aandacht was voor mijn vraag. Dat blijft me nu nog bij. Ze heeft me op een bijzondere manier geholpen om mijn verdriet samen met de groep een plek te geven, zonder dat het zwaar werd of therapeutisch aanvoelde. Echt bewonderenswaardig.

Dank je wel, Marinka, voor een geweldige week!

Groeten,
Cissie

Johan

De sessie in Veessen was top.   De locatie was super en rustgevend en de gesprekken binnen het programma  waren waardevol

Een bijkomend voordeel was het prachtige zonnige winterweer  ook de langere rustmomenten heb ik als prettig ervaren zodat je momenten voor je zelf had om eea te “verwerken”.

Een aanrader!

Johan

Alet

‘Wanneer woelig water stil staat, wordt het vanzelf helder!’

De Inspiratieweek ’Tot zin komen’ met Marinka ter Beek in ‘de Nijesteen’ in Veessen was in veel opzichten een heerlijke week!

Onder de betrokken en deskundige leiding van Marinka kon ik in alle rust stil staan bij mijn vraag richting mijn aanstaande pensioen in september 2023.

Elke dag stond een ander seizoen centraal, we gingen van de zomer, via de herfst en de winter naar de lente.
Met behulp van verschillende werkvormen, waaronder tweegesprekken, intuïtief schrijven, schilderen en werken met kleur- en collagetechnieken, werd ik mij steeds beter bewust dat ik tussentijd wil nemen en het daarin uit te houden.

Er dienen zich dan vanzelf nieuwe mogelijkheden en kansen aan.
Ook het ‘in het licht staan’ van de verschillende deelnemers en mijzelf, heeft me veel waardevolle inzichten gegeven.

De mogelijkheid om ’s morgens vroeg te starten met yoga en de Lativa meditatie, de eigen tijd ’s middag’s, het heerlijke eten en de mooie groep 55 plussers maakten de week compleet.

Het was een meer dan zinvolle besteding van mijn voorjaarsvakantie:-)

Met hartelijke groet,

Alet