Over Marinka

Mijn naam is Marinka van Beek. Ik ben getrouwd met Evert en heb drie prachtig volwassen kinderen. Met passie en bevlogenheid begeleid ik al dertig jaar mensen, teams en organisaties in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Na mijn werk als HBO verpleegkundige heb ik de master VO supervisie en deskundigheidsbevordering gevolgd. Als supervisor en coach heb ik vanaf 1987 verschillende mensen en organisaties begeleid en opgeleid. Naast mijn praktijk werk ik ook voor de hogeschool Windesheim waarvoor ik in 2005 de Opleiding tot Coach heb opgezet en in 2015 de leergang Teamcoaching heb ontwikkeld. In 2005  schreef ik samen met Ineke Tijmes het boek ‘Leren Coachen’. In 2020 is de herziene versie uitgekomen. Ook het boek ‘Procesgericht Coachen’ hebben we samen geschreven. In 2015 heb ik het diploma voor de master Organisatie Coaching ontvangen.

Theorie en jarenlange ervaring vormen de uitgangspunten voor mijn werkwijze. Ook komt mijn persoonlijke passie vaak als metafoor terug in de manier waarop ik werk. Ik heb verschillende pelgrimstochten gemaakt en in de weekenden loop ik regelmatig lange afstandspaden in Nederland en Europa. Deze wandelingen vragen om fysieke uitdaging  en een heldere geest. Ik zie de mooiste natuur,  ontmoet veel mensen en voer betekenisvolle gesprekken. 

Wat klanten over mij zeggen

  • “Ik vind je inspirerend, beschouwend, warm, ontwapenend en mild.”
  • “Je eerlijkheid door te benoemen wat je ziet heeft me inzicht gegeven. Je relativering vanuit ervaring maakt dat ik me niet beoordeeld heb gevoeld.”
  • “Wel leuk als je je speelse kant laat zien.”
  • “Naast zeer kritisch, spelenderwijs aanwezig. Open zoekend naar mogelijkheden. Creatief, veel kennis en kunde.”
  • “Je bent confronterend maar liefdevol, veel kennis van zaken.”